DSpace Repository

Екологічна оцінка технології виробництва цукру на підприємствах Хмельницької області

Show simple item record

dc.contributor.author Козьолок, Юлія Олександрівна
dc.contributor.author Любинський, Олександр Іванович
dc.date.accessioned 2018-05-09T07:32:20Z
dc.date.available 2018-05-09T07:32:20Z
dc.date.issued 2016
dc.identifier.citation Козьолок Ю.О., Любинський О.І. Екологічна оцінка технології виробництва цукру на підприємствах Хмельницької області / Ю.О. Козьолок, О.І. Любинський // Вісник Кам'янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Серія екологія. – 2016. – Вип. 1. – С. 80-89 uk_UA
dc.identifier.issn 2519-8955
dc.identifier.uri http://elar.kpnu.edu.ua/xmlui/handle/123456789/1461
dc.description.abstract Розглянуто та проаналізовано основні проблеми та екологічні наслід-ки виробництва цукру за діючою технологією на підприємствах Хмельницької області. Визначено прямі та непрямі екологічні аспекти, які ма-ють місце під час виробництва цукру. Обґрунтовано екологічно небезпечні фактори, пов’язанні із роботою цукрових заводів, визначено основні джерела виділення забруднюючих речовин та пов’язану з ними небезпеку для довкілля. Відмічено, що недосконалість технологічного обладнання та складність технологічного процесу цукрового виробництва зумовлює низ-ку екологічних проблем. Доцільним є розробка та запровадження на під-приємствах бурякоцукрової галузі Хмельницької області системи екологічного менеджменту та поступової екологізація технологічного процесу з метою зниження техногенного навантаження їхньої діяльності на довкіл-ля. Екологізація виробничого процесу дозволить суттєво зменшити нега-тивний вплив даної галузі на навколишнє середовище та підвищити якість отримуваної продукції. uk_UA
dc.description.abstract Considered and analyzed the main problems and environmental effects of sugar on active technology in enterprises Khmelnitsky region. Defined direct and indirect environmental aspects that occur during the production of sugar. Grounded environmentally hazardous factors you link with the work of sugar factories, the main sources of pollutants and allocation associated with them a danger to the environment. Gaps in technological equipment and the complexity of the process of sugar production leads to a number of environmental problems. It is reasonable development and implementation in enterprises sugar-beet industry Khmelnytsky oblast environmental management system and gradual greening of the process to reduce the anthropogenic impact of their activities on the environment. Greening the production process will significantly reduce the negative impact of the industry on the environment and improve the quality of received products. en
dc.language.iso uk_UA uk_UA
dc.publisher Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка uk_UA
dc.relation.ispartofseries Випуск 1;Екологія.
dc.subject екологічна оцінка uk_UA
dc.subject виробництво цукру uk_UA
dc.subject цукрові підприємства uk_UA
dc.subject забруднення довкілля uk_UA
dc.subject environmental assessment uk_UA
dc.subject sugar uk_UA
dc.subject sugar company uk_UA
dc.subject pollution uk_UA
dc.title Екологічна оцінка технології виробництва цукру на підприємствах Хмельницької області uk_UA
dc.title.alternative ЭКОЛОГИЧЕСКАЯ ОЦЕНКА ТЕХНОЛОГИИ ПРОИЗВОДСТВА САХАРА НА ПРЕДПРИЯТИЯХ ХМЕЛЬНИЦКОЙ ОБЛАСТИ uk_UA
dc.title.alternative ENVIRONMENTAL ASSESSMENT TECHNOLOGY COMPANIES IN SUGAR PRODUCTION KHMELNYTSKY REGION. uk_UA
dc.type Article uk_UA
dc.identifier.udc 504.054/633.63


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account