Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Козьолок, Юлія Олександрівна | |
dc.contributor.author | Любинський, Олександр Іванович | |
dc.date.accessioned | 2018-05-09T07:32:20Z | |
dc.date.available | 2018-05-09T07:32:20Z | |
dc.date.issued | 2016 | |
dc.identifier.citation | Козьолок Ю.О., Любинський О.І. Екологічна оцінка технології виробництва цукру на підприємствах Хмельницької області / Ю.О. Козьолок, О.І. Любинський // Вісник Кам'янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Серія екологія. – 2016. – Вип. 1. – С. 80-89 | uk_UA |
dc.identifier.issn | 2519-8955 | |
dc.identifier.uri | http://elar.kpnu.edu.ua/xmlui/handle/123456789/1461 | |
dc.description.abstract | Розглянуто та проаналізовано основні проблеми та екологічні наслід-ки виробництва цукру за діючою технологією на підприємствах Хмельницької області. Визначено прямі та непрямі екологічні аспекти, які ма-ють місце під час виробництва цукру. Обґрунтовано екологічно небезпечні фактори, пов’язанні із роботою цукрових заводів, визначено основні джерела виділення забруднюючих речовин та пов’язану з ними небезпеку для довкілля. Відмічено, що недосконалість технологічного обладнання та складність технологічного процесу цукрового виробництва зумовлює низ-ку екологічних проблем. Доцільним є розробка та запровадження на під-приємствах бурякоцукрової галузі Хмельницької області системи екологічного менеджменту та поступової екологізація технологічного процесу з метою зниження техногенного навантаження їхньої діяльності на довкіл-ля. Екологізація виробничого процесу дозволить суттєво зменшити нега-тивний вплив даної галузі на навколишнє середовище та підвищити якість отримуваної продукції. | uk_UA |
dc.description.abstract | Considered and analyzed the main problems and environmental effects of sugar on active technology in enterprises Khmelnitsky region. Defined direct and indirect environmental aspects that occur during the production of sugar. Grounded environmentally hazardous factors you link with the work of sugar factories, the main sources of pollutants and allocation associated with them a danger to the environment. Gaps in technological equipment and the complexity of the process of sugar production leads to a number of environmental problems. It is reasonable development and implementation in enterprises sugar-beet industry Khmelnytsky oblast environmental management system and gradual greening of the process to reduce the anthropogenic impact of their activities on the environment. Greening the production process will significantly reduce the negative impact of the industry on the environment and improve the quality of received products. | en |
dc.language.iso | uk_UA | uk_UA |
dc.publisher | Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка | uk_UA |
dc.relation.ispartofseries | Випуск 1;Екологія. | |
dc.subject | екологічна оцінка | uk_UA |
dc.subject | виробництво цукру | uk_UA |
dc.subject | цукрові підприємства | uk_UA |
dc.subject | забруднення довкілля | uk_UA |
dc.subject | environmental assessment | uk_UA |
dc.subject | sugar | uk_UA |
dc.subject | sugar company | uk_UA |
dc.subject | pollution | uk_UA |
dc.title | Екологічна оцінка технології виробництва цукру на підприємствах Хмельницької області | uk_UA |
dc.title.alternative | ЭКОЛОГИЧЕСКАЯ ОЦЕНКА ТЕХНОЛОГИИ ПРОИЗВОДСТВА САХАРА НА ПРЕДПРИЯТИЯХ ХМЕЛЬНИЦКОЙ ОБЛАСТИ | uk_UA |
dc.title.alternative | ENVIRONMENTAL ASSESSMENT TECHNOLOGY COMPANIES IN SUGAR PRODUCTION KHMELNYTSKY REGION. | uk_UA |
dc.type | Article | uk_UA |
dc.identifier.udc | 504.054/633.63 |