ElarK-PNU

Просування послуг ресторану, як частина маркетингової політики підприємств ресторанного бізнесу

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Бурденюк, Анастасія
dc.date.accessioned 2024-01-27T19:21:25Z
dc.date.available 2024-01-27T19:21:25Z
dc.date.issued 2023
dc.identifier.citation Бурденюк А. Просування послуг ресторану, як частина маркетингової політики підприємств ресторанного бізнесу: бакалаврська роб.: 241 Готельно-ресторанна справа / Анастасія Бурденюк. - Кам’янець-Подільський, 2023. – 70 с. uk_UA
dc.identifier.uri http://elar.kpnu.edu.ua/xmlui/handle/123456789/7734
dc.description.abstract Метою дослідження є теоретичне узагальнення та формулювання практичних пропозицій щодо просування послуг ресторану завдяки вдосконаленням маркетингової діяльності. Об’єкт дослідження – політика просування послуг ресторану «Клеопатра» у певному конкурентному середовищі. Предметом дослідження є розробка маркетингових заходів для покращення маркетингової діяльності ресторанного бізнесу. uk_UA
dc.language.iso other uk_UA
dc.publisher Кам'янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка uk_UA
dc.subject 241 Готельно-ресторанна справа uk_UA
dc.title Просування послуг ресторану, як частина маркетингової політики підприємств ресторанного бізнесу uk_UA
dc.type Thesis uk_UA


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних фондах

Показати скорочений опис матеріалу