Abstract:
Однією з провідних галузей тваринництва України є молочне скотарство. На сучасному етапі це важлива галузь сільського господарства. Актуальність виробництва органічного молока продовжує зростати з року в рік. Щодня людині будь-якого віку необхідно вживати молочні продукти, адже завдяки ним, організм оснащується кальцієм, білками й іншими важливими поживними речовинами. Водночас для отримання кінцевим продуктом статусу органічного він повинен пройти усі етапи – від ферми до полиці магазину, з дотриманням ряду основних параметрів, включаючи використання органічних методів сільськогосподарського виробництва та тваринництва, використання органічної сировини, органічних інгредієнтів і відповідний технологічний процес. Мета роботи – оцінити особливості виробництва органічного молока та управління якістю в ТОВ «Organic Milk» Житомирської області.