Кваліфікаційні роботи студентів: Recent submissions

  • Бойко, Іванна (Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка, 2023)
    Для дошкільників увага є важливим психічним процесом, який сприяє кращому сприйняттю та запам’ятовуванню необхідної інформації. Саме тому діти із заїканням потрапляють у «групу ризику», у зв’язку з тим, що у них виникають ...
  • Ткачук, Маргарита (Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка, 2023)
    На сьогодні не існує єдиного термінологічного підходу до позначення такого мовного розладу, як дизартрія. Недостатньо вивченими є питання, які стосуються формування словотворчих умінь у дітей із зазначеним мовним розладом, ...
  • Савляк, Мар’яна (Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка, 2023)
    Дитина з порушеннями мовленнєвого розвитку потребує своєрідного підходу у навчанні й вихованні. Важливу роль тут відіграє правильно організований процес роботи з дітьми-логопатами. Сама програма корекційного навчання ...
  • Панчук, Оксана (Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка, 2023)
    Якісний та своєчасний розвиток звуковимови – важлива умова повноцінного мовленнєвого розвитку дошкільника. У ході гри дошкільники мають можливість здійснювати конкретні дії, які зумовлюють мовленнєву активність, яка, в ...
  • Сушанин, Вікторія (Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка, 2023)
    Заїкання є одним з поширених, складних і тривалих порушень мовленнєвого розвитку. Воно характеризується складним симптомокомплексом та, у ряді випадків, невисокою ефективністю корекції. Виникаючи, найчастіше, у період ...
  • Снігурська, Анастасія (Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка, 2023)
    Розвиток дрібної моторики в дошкільному віці є досить тривалим процесом, тому важливо дотримуватися системного підходу до організації діяльності для дітей. Фахівці у галузі психології стверджують, що ефективний розвиток ...
  • Ніцак, Андрій (Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка, 2024)
    Кам’янець-Подільський, зі своєю багатою історією, культурною спадщиною та природними структурами, має потужний потенціал для розвитку туристичного напрямку. Розуміння впливу туризму на місцеву економіку, культурний обмін, ...
  • Швецова, Софія (Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка, 2024)
    Створення туристичного маршруту може сприяти розвитку туризму в регіоні та популяризації унікальних об’єктів, збереженню історичної спадщини регіону, стимулювати розвиток екологічного туризму в регіоні, соціальному розвитку ...
  • Скрипник, Анна (Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка, 2024)
    Україна, маючи унікальні природні ресурси, зокрема Карпати, Кримські гори, річки та озера, має великий потенціал для розвитку екстремального туризму. Однак, цей потенціал ще не використаний повною мірою. Дослідження цієї ...
  • Перевознюк, Ростислав (Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка, 2024)
    Туризм стає все більш важливою складовою економіки багатьох країн, включаючи Україну. Дослідження туристичного потенціалу регіону дозволяє визначити його конкурентоспроможність на ринку туристичних послуг, ідентифікувати ...
  • Дудченко, Роман (Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка, 2024)
    У сучасному світі туризм є однією з найдинамічніших і найшвидше зростаючих галузей економіки. Релігійний туризм, як одна з його складових, набуває все більшої популярності, об’єднуючи в собі духовність, культуру та історію. ...
  • Дубів, Вікторія (Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка, 2024)
    Значення і роль туризму в наш час для розвитку економіки держав, задоволення запитів особистості, взаємозбагачення соціальних зв’язків між країнами неможливо переоцінити. Туризм став ознакою сучасного стилю життя, важливим ...
  • Хмуринський, Віталій (Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка, 2024)
    Глобальні загрози, такі як пандемії, природні катастрофи, економічні кризи та терористичні акти, значно впливають на діяльність готелів і ресторанів, що вимагає розробки нових підходів та стратегій для забезпечення їхньої ...
  • Хімнюк, Анна (Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка, 2024)
    Гостинність є важливим елементом культурних традицій українського народу і водночас невід’ємною складовою туристичної індустрії. Розвиток сфери гостинності на сучасному етапі розвитку може базуватися лише на основі вивчення ...
  • Смоля, Артем Васильович (Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка, 2024)
    Навіть попри повномасштабну війну попит на якісні послуги проживання в Україні залишається високим, особливо у західному регіоні. Належна якість обслуговування є ключовим фактором у залученні й утриманні клієнтів. Водночас, ...
  • Мітусова, Анна (Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка, 2024)
    Готельна індустрія є однією з ключових складових туристичної галузі, яка значно впливає на економіку України, створюючи робочі місця та залучаючи іноземні інвестиції. В умовах воєнного конфлікту й економічної нестабільності ...
  • Мислива, Анна (Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка, 2024)
    Зростання значимості туризму та загострення проблем, пов’язаних з його розвитком, змушують говорити про необхідність змін та пошуку нових векторів розвитку. Це стало причиною численних спроб адаптації головних положень і ...
  • Кузьмін, Олександр (Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка, 2024)
    Модернізація стає обов’язково складовою розвитку сучасної економіки, метою якої є її якісно новий розвиток відповідно до потреб суспільства та світових стандартів. Враховуючи особливості функціонування індустрії ...
  • Завірюха, Яна (Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка, 2024)
    Гастрономічна спадщина є виразом національної ідентичності, оскільки ми, нащадки тих, хто пережили страшну травму війн та штучних голодоморів, осмислюємо свою ідентичність. Гастрономічна спадщина України увібрала й адаптувала ...
  • Боршуляк, Максим (Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка, 2024)
    Сучасний світ характеризується стрімкими змінами у технологіях, смаках і вимогах споживачів. У зв’язку з цим галузь гостинності постійно адаптується до нових викликів та можливостей. Зростаюча конкуренція та швидкі ...