DSpace Repository

Вплив війни на реструктуризацію готельно-ресторанних послуг в Україні

Show simple item record

dc.contributor.author Веселовська, Таїсія Євгеніївна
dc.date.accessioned 2025-01-19T07:18:46Z
dc.date.available 2025-01-19T07:18:46Z
dc.date.issued 2024
dc.identifier.citation Веселовська, Т. Є. (2024). Вплив війни на реструктуризацію готельно-ресторанних послуг в Україні. Академічні візії, (31). URL: https://www.academy-vision.org/index.php/av/article/view/1153 uk_UA
dc.identifier.uri http://elar.kpnu.edu.ua/xmlui/handle/123456789/8661
dc.description.abstract У сучасних умовах готельно-ресторанний бізнес в Україні зазнає значних втрат та ризиків, тому однією з можливостей вирішення таких проблем є реструктуризація готельно-ресторанних послуг поряд із підвищенням продажів, покращенням якості та диверсифікацією асортименту. У статті розглянуто вплив війни в Україні на вітчизняний готельно-ресторанний ринок. Відзначено, що для багатьох закладів цей вплив виявився катастрофічним і призвів до того, що вони були змушені припинити свою роботу. Також відзначено, що будь-яка криза призводить і до появи нових можливостей. Проаналізовано зміни у веденні бізнесу, викликані війною. Оскільки російсько-українська війна значно впливає на реструктуризаційні процеси готельно-ресторанних послуг в України, метою роботи є аналіз цього впливу на такі реструктуризаційні дії. Для досягнення мети дослідження як найдоцільніший було вибрано метод літературного огляду. У результаті аналізу визначено, що ринок готельно-ресторанного бізнесу після початку повномасштабного вторгнення зазнав значних втрат: зменшилась прибутковість, погіршились умови функціонування, знизилась кількість працівників тощо. З’ясовано, що основними проблемами, які створила війна підприємствам сфери гостинності, є: фізичне знищення закладів, порушення логістичних ланцюгів, падіння купівельної спроможності населення, зростання собівартості продукції, відтік кваліфікованих працівників за кордон. У результаті проведеного дослідження визначено шість ключових аспектів, які важливо враховувати під час реструктуризаційних змін: матеріальний, фінансовий, трудовий, енергетичний, інформаційний та безпековий складники. Також важливо зважати на той факт, що не всі заклади готельно-ресторанного бізнесу зазнали значних проблем від початку повномасштабного вторгнення, особливо це стосується тих, що розташовані в західних областях України. Проте значною мірою змінилась структура попиту серед клієнтів, що також важливо враховувати в разі структурних змін у бізнесі. Надана стаття має практичне значення, адже її результати можуть використовувати підприємці в галузі готельно-ресторанної справи для покращення ефективності діяльності закладів в умовах війни. uk_UA
dc.language.iso other uk_UA
dc.publisher ФОП Король Ірина Володимирівна uk_UA
dc.subject повномасштабне вторгнення uk_UA
dc.subject реструктуризаційні стратегії uk_UA
dc.subject кризовий менеджмент uk_UA
dc.subject адаптація ринку uk_UA
dc.subject інноваційні послуги uk_UA
dc.title Вплив війни на реструктуризацію готельно-ресторанних послуг в Україні uk_UA
dc.type Article uk_UA


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account