1. Природничо-економічний факультет: Недавние поступления

  • Сидорук, Анастасія Олександрівна (Кам'янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка, 2019)
    Вченими і практиками доведено, що основною рушійною силою розвитку підприємств сьогодні є персонал. Він є найважливішим елементом продуктивних сил і головним джерелом розвитку економіки будь-якої країни, оскільки він, з ...
  • Ткачук, Денис Сергійович (Кам'янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка, 2019)
    У XXI ст. процеси глобалізації, стрімке зростання обсягу інформації, технологічний прогрес поряд з умовами невизначеності та ризику висувають нові вимоги до використання трудових ресурсів. Високі темпи соціальних змін ...
  • Роєцька, Христина Леонідівна (Кам'янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка, 2019)
    Сьогодні різниця між успішними компaніями тa тими, що зaлишaють ринок, полягaє у здібностях компaнії упрaвляти тa розвивaти влaсні людські ресурси. Упрaвління тa розвиток людських ресурсів у сучaсному світі – це, перш зa ...
  • Гончарук, Дарина Вікторівна (Кам'янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка, 2019)
    В сучасних умовах господарювання перед кожним підприємством гостро постає питання підвищення ефективності діяльності, посилення конкурентоспроможності на ринку. Основною рушійною силою розвитку підприємства сьогодні є ...
  • Якимчук, Павло Васильович (Кам'янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка, 2019)
    Перехід України до ринкової моделі господарювання, рух в напрямі євроінтеграції та включення у світову економіку ставлять перед вітчизняною економічною наукою і практикою принципово нові завдання, серед яких вагоме місце ...
  • Філіжанко, Ігор Валерійович (Кам'янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка, 2019)
    У сучасних умовах господарювання особливої актуальності набуває питання ефективності використання трудових ресурсів. Достатня забезпеченість підприємств необхідними трудовими ресурсами, їхнє раціональне використання, високий ...
  • Сахнюк, Іван Юрійович (Кам'янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка, 2019)
    За сучасних умова найбільш важливим і одночасно вразливим елементом промислового підприємства є його персонал. Одним зі способів адаптації персоналу до непрогнозованих змін зовнішнього середовища слід вважати розвиток ...
  • Шмигельська, Ірина Андріївна (Кам'янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка, 2019)
    Кадрова політика є однією з важливих соціально-економічних характеристик будь-якого підприємства, особливе значення набуває в умовах ринкової економіки. Основою кадрової політики є персонал підприємства – найбільш цінний ...
  • Головацький, Михайло Володимирович (Кам'янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка, 2019)
    Актуальність даного дослідження зумовлена суспільно-економічними відносинами, що склалися у різних сферах життєдіяльності; необхідністю вдосконалення системи взаємовідносин у трудових колективах підприємств, що сприяє ...
  • Галишич, Ілля Петрович (Кам'янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка, 2019)
    Актуальність теми дослідження. Формування в Україні соціально-орієнтованої економіки обумовлює необхідність зміни форм і методів управління розвитком персоналу підприємства. Сьогодні планування та організація процесу ...
  • Гудзинська, Я. В. (Кам'янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка, 2020)
    Туристична сфера є домінуючим чинником забезпечення соціально- економічного зростання для багатьох країн, які характеризуються подібними політичними, історичними, географічними та культурними особливостями. Це свідчить ...
  • Рудзік, Лілія Миколаївна (Кам'янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка, 2020)
    Один з наймасовіших видів туризму - це дитячий туризм, тобто подорожі дітей, в т.ч. школярів, у віці від 7 до 17 років з різними цілями. За роки економічних реформ руйнівного удару піддалася система соціального туризму, в ...
  • Падун, А. В. (Кам'янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка, 2020)
    Надзвичайної актуальності набуває пошук нових технологій, здатних забезпечити підвищення ефективності функціонування туристичної індустрії, складовою якої є готельно-ресторанне господарство. Для підприємств готельно-ресторанного ...
  • Каденюк, А. П. (Кам'янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка, 2020)
    Враховуючи сучасні умови функціонування готельно-ресторанного бізнесу; зовнішні та внутрішні чинники, які мають вплив на реалізацію стратегічних планів щодо розвитку сфери готельних та ресторанних послуг даний напрям ...
  • Колбут, Я. В. (Кам'янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка, 2020)
    На сучасному етапі розвитку української економіки враховуючи значний природно-рекреаційний та історико-культурний потенціал України, особливої уваги заслуговує туристична сфера, де основною складовою її розвитку є індустрія ...
  • Плахтій, Е. В. (Кам'янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка, 2020)
    В сучасних умовах розвитку економіки та глобалізації, зростання конкуренції між виробниками, збільшення впливу зовнішніх факторів успішна діяльність підприємств туристичної індустрії все більше залежить від стратегічного ...
  • Луцкова, Ю. Ю. (Кам'янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка, 2020)
    Туризм сприяє надходженню фінансових ресурсів, зростанню попиту на товари та послуги, на вироби місцевої промисловості. Розвиток туризму у регіонах дозволяє збільшити доходи регіональних і місцевих бюджетів, що призводить ...
  • Голдибан, Крістіна Максимівна (Кам'янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка, 2020)
    Народна їжа, як елемент матеріальної культури, етносів, що проживають на Поділлі на сьогоднішній день майже не досліджена. Актуальність даної роботи полягає в тому, щоб прослідкувати розвиток і традиції національної кухні ...
  • Шкоропата, Р. В. (Кам'янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка, 2020)
    Актуальність дослідження управління персоналом готельно-ресторанного закладу пояснюється збільшенням вимог споживачів до готельних послуг у сучасних умовах. Персонал готельно-ресторанного підприємства є найважливішою ...
  • Степанюк, О. В. (Кам'янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка, 2020)
    Туризм – багатогранне явище, що поєднує економічні, соціальні, культурні та екологічні аспекти, має практично невичерпний потенціал для постійного розвитку, тісно поєднується з багатьма галузями економіки, що зумовлює ...

Поиск в DSpace


Расширенный поиск

Просмотр

Моя учетная запись