Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Юхимчук, Володимир Петрович | |
dc.date.accessioned | 2019-10-25T17:17:20Z | |
dc.date.available | 2019-10-25T17:17:20Z | |
dc.date.issued | 2019 | |
dc.identifier.citation | Юхимчук В. П. Екологічна оцінка технологій виробництва цукру ПАТ Шепетівський цукровий завод: бакалаврська роб. : 6.040106 Екологія, охорона навколишнього середовища та збалансоване природокористування / Володимир Петрович Юхимчук. – Кам’янець-Подільський, 2019. – 68с. | uk_UA |
dc.identifier.uri | http://elar.kpnu.edu.ua/xmlui/handle/123456789/2809 | |
dc.description.abstract | Серед галузей агропромислового комплексу, що можуть створювати суттєвий вплив на довкілля, особливу увагу варто приділити виробництву цукру. Цукрова промисловість належить до найбільш матеріаломістких галузей економіки, в яких об’єм сировини і допоміжних матеріалів у декілька разів перевищує вихід готової продукції. Підприємства з виробництва цукру є потужними споживачами теплової і електроенергії, води та є джерелом утворення відходів біологічного походження. Саме тому цукрова промисловість обґрунтовано включена до переліку видів діяльності, які є екологічно небезпечними. Хмельниччина займає провідне місце у вирощуванні цукрового буряка та виробництві цукру, має значні виробничі потужності. Однак, недосконалість технологічного обладнання на цукрових заводах, складність технологічного процесу цукрового виробництва зумовлює низку екологічних проблем. Доцільним є розробка та запровадження на підприємствах бурякоцукрової галузі регіону системи екологічного менеджменту та поступової екологізація технологічного процесу з метою зниження техногенного навантаження їхньої діяльності на довкілля. Саме тому екологічна оцінка технології виробництва цукру на промисловому підприємстві є актуальною на сьогодні. Мета дослідження – провести екологічну оцінку технології виробництва цукру на прикладі ПАТ «Шепетівський цукровий завод». | uk_UA |
dc.language.iso | uk_UA | uk_UA |
dc.publisher | Кам'янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка | uk_UA |
dc.title | Екологічна оцінка технологій виробництва цукру ПАТ "Шепетівський цукровий завод" | uk_UA |
dc.type | Бакалаврська робота | uk_UA |