Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Храбрих, Марія Дмитрівна | |
dc.date.accessioned | 2021-02-17T09:21:34Z | |
dc.date.available | 2021-02-17T09:21:34Z | |
dc.date.issued | 2019 | |
dc.identifier.citation | Храбрих М. Д. Становлення та розвиток готельної справи на Поділлі ХХ-ХХІ ст.: магістерська роб.: 241 Готельно-ресторанна справа / Марія Дмитрівна Храбрих. - Кам'янець-Подільський, 2019. – 104 с. | uk_UA |
dc.identifier.uri | http://elar.kpnu.edu.ua/xmlui/handle/123456789/4448 | |
dc.description.abstract | 1785 р. в історії України запам’ятався лише двома подіями які мали суттєвий вплив на подальшу історію, з одного боку Лівобережної і Слобідської України, де було запроваджено систему влади місцевих дум та заснуванням підприємцем Йоганном Прешелем першого на території України триповерхового готелю «Під римським Цезарем». А отже, саме 1785 р. слід вважати початком готельної справи в Україні. Згодом, у 1803 р. було збудовано й перший готель у Києві й до кінця ХІХ ст. подібні заклади виникають спочатку у губернських центрах, а потім у повітових містах, зокрема Кам’янці-Подільському, Вінниці, Проскурові, Могилів-Подільському та ін. Однак, знадобиться ще майже 150 років поки будуть розроблені і впровадженні у життя стандарти готельної справи які будуть носити переважно глобальний характер. Метою роботи є дослідження становлення і розвитку готельних господарств на Поділлі. Об’єктом дослідження є готельні господарства на території Поділля. Предметом дослідження становлення і розвиток готелів на території Поділля. | uk_UA |
dc.language.iso | uk_UA | uk_UA |
dc.publisher | Кам'янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка | uk_UA |
dc.subject | 241 Готельно-ресторанна справа | uk_UA |
dc.title | Становлення та розвиток готельної справи на Поділлі ХХ-ХХІ ст. | uk_UA |
dc.type | Магістерська робота | uk_UA |