Abstract:
Виробнича діяльність людини безпосередньо чи опосередковано пов’язана з впливом на навколишні екосистеми. Техногенез супроводжується утворенням твердих відходів, промисловими стоками у водойми і викидами забруднюючих речовин в атмосферу, що є однією з основних причин порушення біологічної рівноваги в екосистемах Поряд з підприємствами хімічної, металургійної та інших галузей промисловості, які здійснюють помітні негативні впливи на стан екосистем, хлібопекарські підприємства є стабільними споживачами сировинних ресурсів і генераторами відходів. В Україні на даний час відсутній комплексний підхід до оцінки впливів хлібопекарських підприємств на навколишнє середовище. Тому розгляд проблеми оцінки впливу хлібопекарських підприємств і розробки заходів, що забезпечують мінімізацію їх впливу на природні і штучні екосистеми, є своєчасним і актуальним. Мета роботи полягає в оцінці впливу хлібопекарських підприємств на навколишнє середовище і розробці заходів, що забезпечують мінімізацію антропогенного впливу на природні і штучні екосистеми на прикладі Новоушицької філії ТОВ «Агробізнес».