Репозиторий Dspace

Екологічна оцінка технологій виробництва цукру ПАТ "Шепетівський цукровий завод"

Показать сокращенную информацию

dc.contributor.author Юхимчук, Володимир Петрович
dc.date.accessioned 2019-10-25T17:17:20Z
dc.date.available 2019-10-25T17:17:20Z
dc.date.issued 2019
dc.identifier.citation Юхимчук В. П. Екологічна оцінка технологій виробництва цукру ПАТ Шепетівський цукровий завод: бакалаврська роб. : 6.040106 Екологія, охорона навколишнього середовища та збалансоване природокористування / Володимир Петрович Юхимчук. – Кам’янець-Подільський, 2019. – 68с. uk_UA
dc.identifier.uri http://elar.kpnu.edu.ua/xmlui/handle/123456789/2809
dc.description.abstract Серед галузей агропромислового комплексу, що можуть створювати суттєвий вплив на довкілля, особливу увагу варто приділити виробництву цукру. Цукрова промисловість належить до найбільш матеріаломістких галузей економіки, в яких об’єм сировини і допоміжних матеріалів у декілька разів перевищує вихід готової продукції. Підприємства з виробництва цукру є потужними споживачами теплової і електроенергії, води та є джерелом утворення відходів біологічного походження. Саме тому цукрова промисловість обґрунтовано включена до переліку видів діяльності, які є екологічно небезпечними. Хмельниччина займає провідне місце у вирощуванні цукрового буряка та виробництві цукру, має значні виробничі потужності. Однак, недосконалість технологічного обладнання на цукрових заводах, складність технологічного процесу цукрового виробництва зумовлює низку екологічних проблем. Доцільним є розробка та запровадження на підприємствах бурякоцукрової галузі регіону системи екологічного менеджменту та поступової екологізація технологічного процесу з метою зниження техногенного навантаження їхньої діяльності на довкілля. Саме тому екологічна оцінка технології виробництва цукру на промисловому підприємстві є актуальною на сьогодні. Мета дослідження – провести екологічну оцінку технології виробництва цукру на прикладі ПАТ «Шепетівський цукровий завод». uk_UA
dc.language.iso uk_UA uk_UA
dc.publisher Кам'янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка uk_UA
dc.title Екологічна оцінка технологій виробництва цукру ПАТ "Шепетівський цукровий завод" uk_UA
dc.type Бакалаврська робота uk_UA


Файлы в этом документе

Данный элемент включен в следующие коллекции

Показать сокращенную информацию

Поиск в DSpace


Расширенный поиск

Просмотр

Моя учетная запись