Репозиторий Dspace

Цінова конкурентоспроможність товарної продукції та шляхи її підвищення

Показать сокращенную информацию

dc.contributor.author Косовець, Любомир Вікторович
dc.date.accessioned 2019-10-26T17:15:41Z
dc.date.available 2019-10-26T17:15:41Z
dc.date.issued 2018
dc.identifier.citation Косовець Л.В. Цінова конкурентоспроможність товарної продукції та шляхи її підвищення: магістерська роб. : 076 Підприємництво, торгівля та біржова діяльність / Любомир Вікторович Косовець. – Кам’янець-Подільський, 2018. – 94с. uk_UA
dc.identifier.uri http://elar.kpnu.edu.ua/xmlui/handle/123456789/2873
dc.description.abstract Сучасний рівень економіки країни висуває нові вимоги до конкурентоспроможності товарів та послуг. Конкурентоспроможність продукції споживач оцінює з точки зору своїх потреб і повноти їх задоволення. Володіючи обмеженими можливостями (не тільки фінансовими, оскільки сам процес споживання обумовлений певною «технологією», а отже, «продуктивністю»), споживач прагне максимізувати ступінь своєї загальної задоволеності. Встановлення певної ціни на товар або послугу необхідне для подальшого його продажу та отримання прибутку. Дуже важливо встановити ціну на такому рівні, щоб вона не виявилася дуже високою або дуже низькою. Запропонована ціна визначає якість товару або послуги в свідомості покупця і допомагає визначити місце даного товару на ринку. Отже, цінова конкурентоспроможність товару полягає в тому, що суб’єкт господарювання встановлює ціни на такому рівні і так змінює їх залежно від ситуації на ринку, щоб забезпечити досягнення певних цілей (оволодіння певною часткою ринку, завоювання лідерства на ринку, отримання запланованої суми прибутку, максимізація прибутку тощо). Високоякісна продукція повніше і дешевше задовольняє різноманітний попит населення на споживчі товари. Лише постійний і зростаючий випуск конкурентоспроможної продукції допомагає суб’єкту господарювання формувати сталий імідж, розвивати зовнішньоекономічну діяльність, забезпечує стабільне надходження прибутку і покращує фінансове становище. Метою роботи є дослідження теоретичних аспектів цінової конкурентоспроможності товарної продукції та виявлення можливих шляхів її підвищення. uk_UA
dc.language.iso uk_UA uk_UA
dc.publisher Кам'янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка uk_UA
dc.subject 076 Підприємництво, торгівля та біржова діяльність uk_UA
dc.title Цінова конкурентоспроможність товарної продукції та шляхи її підвищення uk_UA
dc.type Магістерська робота uk_UA


Файлы в этом документе

Данный элемент включен в следующие коллекции

Показать сокращенную информацию

Поиск в DSpace


Расширенный поиск

Просмотр

Моя учетная запись