Показать сокращенную информацию
dc.contributor.author | Адамовська, Алла Іванівна | |
dc.date.accessioned | 2021-01-14T13:07:17Z | |
dc.date.available | 2021-01-14T13:07:17Z | |
dc.date.issued | 2020 | |
dc.identifier.citation | Адамовська А. І. Методика виготовлення експресного меду з лікарських рослин та його застосування при лікуванні хворих на цукровий діабет: магістерська роб.: 091 Біологія / Алла Іванівна Адамовська. - Кам’янець-Подільський, 2020. – 91 с. | uk_UA |
dc.identifier.uri | http://elar.kpnu.edu.ua/xmlui/handle/123456789/3950 | |
dc.description.abstract | Лікування цукрового діабету та його ускладень є пожиттєвим, тому дуже актуальним є питання пошуку полікомпозитних речовин біологічного походження, які малотоксичні, не мають побічної дії, володіють властивостями харчових добавок, не накопичуються в організмі та можуть успішно використовуватись в поєднанні з офіційними лікарськими засобами. Наявність у бджолиному медові значної частки фруктози стало підгрунтям для виготовлення нами експресного меду, який варто вживати при терапії цукрового діабету. Метою роботи є з’ясування впливу діабетичного експресного меду з чорниці (Vaccinium myrtillus L.), топінамбура (Helianthus tuberosus L.), квасолі звичайної (Phaseolus vulgaris L.) на зміну кількості глюкози в крові та змін загального білку і білкових фракцій в плазмі крові хворих цукровим діабетом. | uk_UA |
dc.language.iso | uk_UA | uk_UA |
dc.publisher | Кам'янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка | uk_UA |
dc.subject | 091 Біологія | uk_UA |
dc.title | Методика виготовлення експресного меду з лікарських рослин та його застосування при лікуванні хворих на цукровий діабет | uk_UA |
dc.type | Магістерська робота | uk_UA |