ElarK-PNU

Аналіз імунореактивності організму корів при субклінічному і клінічному маститі

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Мамчура, Вікторія Володимирівна
dc.date.accessioned 2021-04-22T05:52:47Z
dc.date.available 2021-04-22T05:52:47Z
dc.date.issued 2019
dc.identifier.citation Мамчура В. В. Аналіз імунореактивності організму корів при субклінічному і клінічному маститі: магістерська роб.: 014 Середня освіта (Біологія) / Вікторія Володимирівна Мамчура. - Кaм’янець – Пoдiльський, 2019. – 59 c. uk_UA
dc.identifier.uri http://elar.kpnu.edu.ua/xmlui/handle/123456789/5144
dc.description.abstract Органічне молоко – продукт особливих властивостей. Це один із найкращих продуктів, створений природою. Але лише якісне та безпечне для здоров’я людини молоко може бути корисним. Дотримання вимог ведення органічного тваринництва мінімізує ризики надходження токсичних елементів до сировини. Найбільшу небезпеку в молоці можуть спричинити патогенні та умовно патогенні мікроорганізми. Згідно з переліком харчових продуктів, розробленим Всесвітньою організацією охорони здоров’я (ВООЗ) за рівнем забруднення мікроорганізмами і частотою випадків харчових отруєнь, молоко і молочні продукти зараховані до першої категорії ризику. Основним завданням молочного скотарства є забезпечення населення країни високоякісним молоком, яке можна отримати лише від здорових корів. Проте цьому перешкоджають різні захворювання корів, і в першу чергу, на мастит. Мета дослідження: з’ясувати показники неспецифічної резистентності корів, хворих на субклінічну форму маститу та зміни імунореактивності при клінічних формах. uk_UA
dc.language.iso uk_UA uk_UA
dc.publisher Кам'янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка uk_UA
dc.subject 014 Середня освіта (Біологія) uk_UA
dc.title Аналіз імунореактивності організму корів при субклінічному і клінічному маститі uk_UA
dc.type Магістерська робота uk_UA


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних фондах

Показати скорочений опис матеріалу