Abstract:
Харчова промисловість завжди вважалася для України пріоритетною і стратегічно важливою галуззю, яка здатна забезпечити не тільки потреби внутрішнього ринку, а й вагоме місце держави в когорті світових країн – лідерів із виробництва продуктів харчування. Відтак питання щодо підвищення ефективності функціонування вітчизняних харчових підприємств, виявлення загроз і потенційних можливостей зростання галузі, а також покращання рівня якості та конкурентоспроможності вітчизняних продуктів харчування набувають неабиякої актуальності. Метою даної магістерської роботи є дослідження власне підприємств харчової промисловості, зокрема, їхньої сировинної бази, особливості функціонування та шляхи реалізації товарного продовольства (зазначені аспекти нами апробовані на прикладі «М'ясопереробне підприємство "Федоришен"», що в м. Кам’янецьПодільський).