Короткий опис(реферат):
Забезпечення населення продуктами харчування є визначальною передумовою не тільки ефективного соціально-економічного розвитку держави, а й її політичної незалежності. Основним завданням в галузі харчової промисловості є виробництво якісних, безпечних для здоров’я людини продуктів. Проблема збільшення виробництва продуктів харчування має не лише важливе соціальне, економічне, але і народногосподарське значення. При цьому першочергове завдання – це задоволення потреб населення у високоякісних та різноманітних продуктах тваринництва. Невідкладний характер має розробка заходів щодо поліпшення транспортування, зберігання, і переробка сільськогосподарської продукції. Молоко – єдиний натуральний продукт, що містить майже повний набір необхідних поживних речовин. В білку молока є всі незамінні амінокислоти, молочний жир. Важлива значення має і лактоза, яка продукується лише молочною залозою. Біологічна і харчова цінність молока і молокопродуктів полягає в оптимальній збалансованості компонентів, які легко засвоюються організмом. Мета дослідження: дослідити вміст санітарно-показових мікроорганізмів та органолептичні показники солодковершкового масла «Селянське», що виготовляється на Дунаєвецькому маслозаводі.