Аннотации:
Актуальним є питання дослідження економічних і екологічних аспектів органічного виробництва для формування ефективної стратегії його розвитку, спрямованої на виробництво екологічно безпечної продукції, підвищення агроекологічного іміджу країни і конкурентоспроможності сільського господарства на внутрішньому і зовнішньому ринках. Вченими вже давно доведено, що основним фактором, який впливає на здоров’я та хороший стан, є правильне харчування. Під цими словами мають на увазі всі органічні продукти, без добавок та хімії. Органічність овочів проявляється ще до початку етапу урожайності – дозрівання. А саме у догляді на сільськогосподарській фермі. Фермери не використовують ніяких хімічних добавок та мінеральних добрив для захисту, тільки природні компоненти. Це впливає не тільки на корисний склад продукту, але і на смак та масштабність урожайності. Метою роботи є обґрунтування сутності органічного виробництва, проведення оцінки його переваг перед традиційним способом, визначення динаміки процесу екологізації сільського господарства, встановлення ефективності переходу на органічне агровиробництво.